שברי את הטלוויזיה

 

איש הברזל שלי מתנדב לספר בכל הזדמנות שלאשתו היקרה לוקח פחות מחצי דקה להישאב לתוך סרט מטופש ככל שיהיה בטלוויזיה, להבין מי נגד מי ולמה, ותוך כדי כך לאבד קשר עם הסביבה עד לכתוביות. בכניעה אני מודה באשמה ומשתדלת להיות מודעת לחולשתי עוד משחר ילדותי, ולכן אני מתרחקת ממנה כמה שאפשר ומקדישה את הזמן במחיצתה לסרטים וסדרות איכות בלבד. את הבית שלנו תכננו הרבה לפני שהפכנו להורים, אך כבר אז לקחנו בחשבון את הנוכחות העתידית של הילדים בחלל כלקוחות פוטנציאלים. מיקמנו תאורת לד רכה וחסכונית בתוך נישות בחדר השינה שלנו, כדי שיוכלו לפלס להם את דרכם בשלום לעבר מיטת ההורים בלילה קר, ואמבטיה בחדר הרחצה כדי שיוכלו לשחק עם בובת בוב ספוג מפלסטיק, ולהעיף ברווזים צפים ממנה על הקיר הנגדי. וגם על החינוך שלהם ועל שלוות הנפש שלנו חשבנו, ותכננו פינת טלוויזיה/חדר משפחה מפנק, כיון שהיה ברור לשנינו שאצלנו לא תהיה טלוויזיה בסלון. את מסך הטלוויזיה בבית שלנו לא ניתן לראות משום מקום למעט מהספה שיושבת ממש מולו ומשירותי האורחים... זה אומנם לא היה מתוכנן והתגלה מאוחר יותר במקרה, אך התגלה כשימושי ופרקטי למדי. האחיינים הנהדרים שלי חנכו את הפינה שהפכה לאחת האהובות עליהם בבית באופן טבעי ונתנו אישור סופי להצלחת התכנון, וגם אנחנו נהנים ממנה מבלי שהמסך משתלט לנו על הבית. יורש העצר הצעיר עדיין לא גילה את הטלוויזיה ולשמחתי הרבה הוא חולף על פניה כמו כלום, ואני כמובן טוענת שזה בגלל המיקום המיוחד שלה בבית שגורם לה להיות פחות אטרקטיבית.

 

מאז שהוצאנו את המסך מהסלון, אני תמיד תוהה מה מעמדו אצל הלקוחות שלי. לא מעט לקוחות התאהבו בפינת הטלוויזיה שלנו וביקשו לשכפל אותה אצלם בבית, ולנתק את הסלון מהמסך לטובת אירוח, שיחה טובה, מוזיקה, קריאה וכולי. בבית שתכננתי בבאר אורה היה ברור ללקוחות שהם לא רוצים טלוויזיה בסלון. החלל הציבורי שלהם מכיל מטבח גדול ופתוח, סלון ופינת אוכל רחבים הפונים לחצר האחורית. כיון שאין טלוויזיה הקיר היה פנוי לקבל ויטרינה גדולה במרכז וחלון ספסל משני צידיה. חלון ספסל הוא חלון שמתחיל בגובה 40-45 ס"מ שזהו גובה נוח לישיבה, ועליו מניחים מזרון או כריות צבעוניות, והוא משמש ככיסא לכל דבר ועניין. ליד שולחן האוכל השתמשתי בעומק הקיר שנוצר כדי ליצור נישה גדולה עבור רהיט מקסים לכלי אוכל והגשה, כך חסכתי מקום של רהיט קונבנציונלי והשתמשתי בקיר לטובת אחסון ודקורציה. הקיר המערבי נטול חלונות כדי למנוע כניסה של שמש חמה בימי הקיץ הארוכים, הוא גדול מאוד ועתיד לקבל חיפוי טפט רטרו עדין ותמונות משפחה רבות. וכך חלל שלם פנוי ליצירת ביתיות המשקפת את אופי דיירי הבית.

חדר המשפחה שלהם נמצא בסמוך לחדרי השינה, בו תכננתי נישה בולטת מגבס כשבתוכה מקום למסך, ספרים, ממיר, די.וי.די. ועוד, כך ששוב אין צורך ברהיט והקיר הופך להיות פונקציונאלי ולא מתפקד רק כמחיצה בין חללים. בחלל זה נמצאת ספה פינתית ירוקה עם כריות צבעיות, והחלק המרגש ביותר בחדר זה ע"פ דיירי הבית הוא אח עצים מקסים שמצליח לחמם את רוב הבית רחב הידיים, ובעיקר את מי ששוהה בחלל זה, לטובת צפייה או משחק.

 

בשיפוץ קוטג' אילתי הלקוחות היקרים שלי הדגישו כי הטלוויזיה היא חלק בלתי נפרד מחיי הבית, והמסך צריך להיראות מכל פינה בחלל הציבורי, מהמטבח, מפינת האוכל, מהכניסה, וכמובן מהסלון, ואם אפשר אז גם מהבריכה. הטלוויזיה אצלם היא רקע למתרחש, והם כנראה לוקחים אותה הרבה פחות ברצינות ממני ונותנים לה לשעשע אותם לאורך כל היום מבלי להוות מטרד. נכנעתי לבסוף והכנתי לה מקדש על גבי 2 קורות פלדה מקבילות המרחפות מעל הרצפה בגובה 35 ס"מ ויוצאות כזיז מתוך קיר לבני פירוק. אתגר נוסף שעמד מולנו היה מיקום הטלוויזיה על הקיר הפונה לבריכה אותו רצינו להקדיש במלואו לויטרינת הזזה מבלגי אלומיניום, כלומר קיר מסך בשפה מקצועית שזהו קיר זכוכית. לבסוף גם לזה מצאנו פתרון ע"י חלוקה של התריס החשמלי לשניים. 

אין ספק שהמסכים השתלטו על חיינו ומשפיעים השפעה ניכרת על תכנון ועיצוב בתים ועסקים. ארקדי דוכין עלה על זה כבר בשנות ה-90 כשביקש מאהובתו לשבור את הטלוויזיה וללכת לישון... 

בכל שבוע מתפרסם טור שלי בעיתון אג'נדה המקומי והוא מתעדכןגם כאן. קריאה נעימה
37.jpg
37.jpg

press to zoom
37.jpg
37.jpg

press to zoom
1/1